Στον ιστότοπό μου αναρτώνται κείμενα διαφορετικής προέλευσης, για να επισημαίνονται με τρόπο πολυφωνικό μεν, επιλεγμένο δε (με κριτήριο την - κατά την δική μας, αναγκαία, κρίση – υγιή, εθνικά και τεκτονικά, διέγερση της συνείδησής μας, ως Ελλήνων πολιτών και τεκτόνων), γεγονότα επίκαιρα, στοχασμοί πολιτικοί και προβληματισμοί διαχρονικοί, όπως αναδεικνύονται μέσα από την κοινωνία μας, από ανθρώπους κατά τεκμήριο εκτός του τεκτονισμού, περιορίζοντας στο ελάχιστο προσωπικές μας, ειδικές ή μη, απόψεις, από όσα θα έχετε αντιληφθεί. Και πάντοτε αναφέρεται η πηγή (εκτός αν υπάρχει ενάντιος λόγος ή τυχαία παράλειψη).

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή υπόδειξη σε όλους του Βουλευτές της Ελληνικής Βουλής που εξέλεξε ο Λαός μας

Αγαπητοί φίλοι,

Σήμερα έστειλα την παρακάτω επιστολή στους Βουλευτές μας. Μετά από 7 περίπου ώρες από τους έχοντες e-mail , 15 δεν το έλαβαν γιατί δεν έχουν σωστό e-mail,  το διάβασαν οι Κ. Καραμανλής, Α. Καραμανλή, Α. Λοβέρδος, Θ. Φορτσάκης, Α. Δημοσχάκης, Ν. Κοτζιάς, Σ. Καλαφάτης και ο Β. Λεβέντης που με δικό του μήνυμα από σύμπτωση ζητεί ότι και ο γράφων. Το ΚΚΕ το μήνυμα το διέγραψε.

Οσοι νομίζετε ότι μπορείτε και θέλετε να βοηθήσετε προωθήστε το μήνυμα μου για να λάβει δημοσιότητα.

Ο τύπος παρόμοια μηνύματα στο παρελθόν δεν μου τα δημοσίευσε. (Παπαχελάς, Χατζηνικολάου).

Φιλικά
Κ.Γ.


 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
15 Φεβρουαρίου 2016

Αγαπητοί αξιότιμοι φίλοι της Ελληνικής Βουλής,

Με την παρακάτω επιστολή μου, που απευθύνω σε όσους από σας έχετε ηλεκτρονική διεύθυνση σωστή, για μια ακόμη φορά θέλω να σας κάνω μερικές διαπιστώσεις και υποδείξεις.
Στο πρόσφατο παρελθόν , από 9 Δεκεμβρίου 2015, σας έχω αποστείλει αναλυτικές  "Προτάσεις και Ιδέες" μου.
Προσωπικά δηλώνω ακόμη μια φορά μόνον Έλληνας, μεγάλης ηλικίας, με πείρα και γνώσεις από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Με ενοχλεί πολύ η συνεχιζόμενη έντονη διάκριση και χρησιμοποίηση των Ελλήνων ακόμη σήμερα σε αριστερούς κεντρώους και δεξιούς, που τα κόμματα χρησιμοποιούν σκόπιμα για να μας χωρίζουν.
Πρώτα θέλω να επαναλάβω μερικές σημαντικές διαπιστώσεις από τις πολλές που ισχύουν στην Χώρα μας.
Το Κράτος είναι διαλυμένο, η διοίκηση είναι εικονική, οι πολίτες αντιμετωπίζουν την κατάσταση ακόμη με αξιοπρέπεια, οι επιχειρήσεις όσες έμειναν δεν θα αντέξουν για πολύ, οι δημόσιοι λειτουργοί είναι σχεδόν ακέφαλοι και όσοι προσφέρουν ακόμη υπηρεσίες το κάνουν από συνήθεια, η φοροδιαφυγή είναι ασύλληπτη, οι φόροι είναι απαράδεκτοι, η ιδιοκτησία έχασε την αξία της, οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, υπάρχει πλήρης ασάφεια και σύγχυση, τα δικαστήρια παραπέμπουν τις υποθέσεις στο μέλλον, η αναρχία είναι σε έξαρση,  επενδύσεις δεν γίνονται γιατί δεν είναι σταθερό το φορολογικό σύστημα και εγγυημένο, η παραγωγή και οι εξαγωγές είναι αρνητικές, η διαφθορά δεν ελέγχεται, επίσης το λαθρεμπόριο, το μεταναστατευτικό πρόγραμμα μαζί με την υπογεννητικότητα δημιουργούν σοβαρούς άμεσους κινδύνους, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί, η εξασφάλιση καλών γηρατειών δεν ελέγχεται πλέον από το  το Κράτος και η υγεία εξασφαλίζεται καλή μόνον σε ολίγους κατέχοντες.
Τα κόμματα ενδιαφέρονται για τους λίγους φίλους τους, που τους περιβάλλουν, προσφέροντας τους και αποδοχές πείνας. Όσοι και όταν κυβερνούν χρησιμοποιούν δικούς τους ανθρώπους για να τους εξασφαλίσουν ένα μικρό έσοδο και αδιαφορούν εάν έχουν τα προσόντα που χρειάζονται για τις θέσεις που τους τακτοποιούν. Τα κόμματα δεν έχουν διαπιστωμένους οπαδούς και φυσικά δεν έχουν έσοδα από τους οπαδούς τους αλλά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Τις παραπάνω διαπιστώσεις έστειλα και στους κ. κ. Α. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη  με την υπόδειξη να συμφωνήσουν από κοινού πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ως άνω γνωστά μεγάλα προβλήματα των διαπιστώσεων μαζί με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό και το Ασφαλιστικό-Φορολογικό.
Πρόταση μου είναι αμέσως να ορισθεί ολιγομελής Κυβέρνηση 12 Υπουργών εξωκοινοβουλευτικών με γνώσεις και πείρα του Υπουργείου που θα αναλάβουν με αντίστοιχη συγχώνευση των σχετικών Υπουργείων. Θα ηγείται εξωκοινοβουλευτικός ηγέτης κοινής αποδοχής. Αμέσως πρέπει να ακολουθήσει επιλογή, από αυτούς τους Υπουργούς, με διαγωνισμό 48-54 εξωκοινοβουλευτικών πεπειραμένων μονίμων Υφυπουργών με θητεία 5ετή ανανεώσιμη που σεις οι Βουλευτές θα τους εγκρίνετε για να μη υπάρξουν κομματικές επιλογές.
Εκλογές την στιγμή αυτή δεν ωφελούν, και αν ακόμη γίνουν εκλογές και έχουμε αλλαγή προς την άλλη πλευρά, από αριστερά σε δεξιά, τίποτε δεν θα αλλάξει, θα είναι μία από τα ίδια, απλά θα αλλάξουν οι άνθρωποι και οι κολλητοί τους. Όμως πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να καταλάβουμε  ότι η νέα γενιά έχει πολύ μορφωμένους και πεπειραμένους ανθρώπους και στην αριστερά και στο κέντρο και στην δεξιά, όλοι οι καλύτεροι με ειλικρινή αξιολόγηση ανάλογα με τις θέσεις πρέπει να χρησιμοποιηθούν και να υπάρξουν αξιοπρεπείς αμοιβές για να προσέλθουν.

Για την ζημία που καθημερινά προστίθεται στην οικονομία του Κράτους, αλλά και για όλες τις παραπάνω διαπιστώσεις που δεν επιλύονται  είσθε σεις όλοι, και οι 300, υπεύθυνοι και πρέπει άμεσα να αποφασίσετε για το μέλλον αυτής της Χώρας.
Αφήνοντας πίσω την κομματική σας ιδιότητα και προβάλλοντας την Ελληνική σας συνείδηση κάθε ένας χωριστά ζητήστε από το Προεδρείο σας και από την Κυβέρνηση να παραδώσει για ωρισμένο χρόνο μέχρι τέλους της θητείας σας την διακυβέρνηση σε εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς και Πρωθυπουργό και αυτό να μη θεωρηθεί μομφή αλλά αναγκαία λύση. Η θητεία της νέας Κυβέρνησης θα έχει διάρκεια, όση χρειάζεται, μέχρι την ακομμάτιστη με μελέτες και νέους νόμους που σεις θα πρέπει να ψηφίσετε, επίλυση των διαπιστωμένων προβλημάτων και μέχρι την λήξη της δικής σας θητείας.
Η παρούσα Βουλή πρέπει να εξαντλήσει την παρούσα τετραετία και να αντιληφθεί ότι η ευθύνη για τα χάλια μας είναι δική σας, όλων σας, και όχι μόνον της Κυβέρνησης που σεις πάλι την έχετε εκλέξει. Η ασυλία που υπάρχει και που κάποιοι βουλευτές έχουν καθιερώσει στο παρελθόν  δεν θα σας προστατεύει συνέχεια όταν η οργή του Λαού ξεχειλίσει. Ηδη τα ΜΜΕ μας πληροφορούν για κάποιες κινήσεις εναντίων συναδέλφων σας στην περιφέρεια.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι  η θέση του βουλευτού δεν είναι επαγγελματική-βιοποριστική και εξασφάλιση οικονομική αλλά αξίωμα- λειτούργημα και  καθένας από σας πρέπει να έχει την ανεξαρτησία της γνώμης του για το καλό της πατρίδος μας.
Την ιεράρχηση των επομένων κινήσεων με λεπτομέρειες την έχω στείλει σε όλους σας.
Επιβάλλεται λοιπόν άμεση απόσυρση του σχεδίου που αναφέρεται στο Ασφαλιστικό-Φορολογικό που δεν έγινε από το Υπουργείο Εργασίας και δεν βασίσθηκε σε αναλογιστική μελέτη για να ηρεμήσει η κοινωνία. Θα πρεπει να μελετηθεί από ειδικούς. Παράλληλα άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης, μετά από συμφωνία των δύο πολιτικών αρχηγών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, και επιλογή κοινά αποδεκτού  υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, και δικής σας έγκρισης, που αυτός θα επιλέξει τους Εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς. Στην συνέχεια αυτοί αμέσως θα προδιαγράψουν τα καθήκοντα, τις αρμοδιότητες, τα προσόντα και την πείρα για κάθε θέση και για 12X4=48 Υφυπουργούς στα Υπουργεία και 6 Υφυπουργούς που θα προίστανται στις Περιφέρειες.
Αυτοί θα ετοιμάσουν ότι Θεσμικούς Νόμους χρειάζεται η Χώρα για την Εκλογή των Βουλευτών, την Οργάνωση του Κράτους, την Διοίκηση του Κράτους και τηνΤοπική Αυτοδιοίκηση. Οι Νόμοι αυτοί θα πρέπει να περιληφθούν στο Σύνταγμα για να μη μεταβάλλονται με απλή πλειοψηφία της Βουλής. Οι Νόμοι με την ψήφιση τους θα τεθούν σε ισχύ αμέσως. Παράλληλα πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα και στις επόμενες εκλογές που θα κληθεί ο Λαός να ψηφίσει την Νέα Βουλή μπορεί παράλληλα με δημοψήφισμα να εγκρίνει  και το Σύνταγμα.
Τόσο απλά, και σε ότι αφορά την ΕΕ και το ΔΝΤ Θα καταλάβουν ότι αυτές οι λογικές κινήσεις θα είναι προς το συμφέρον τους.
Τέλος και δυό λόγια για την διεθνή σκηνή μετά το τελευταίο γεγονός.
Ο Λαός δεν γνωρίζει πως συνέβη το ατύχημα του ελικοπτέρου και δεν θα μάθει ποτέ την αλήθεια. Γεγονός είναι πως οι γείτονες μας αμφισβητούν την Ελληνικότητα της περιοχής και η ανάμιξη του ΝΑΤΟ, των Ρώσων και η επιστράτευση των Τούρκων πρέπει να μας έχει ενωμένους και προσεκτικούς στα πολιτικά ανοίγματα.

Με εκτίμηση και φιλικά
Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς
Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π.
Απόφοιτος του έτους 1958

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευπρόσδεκτα τα καλοπροαίρετα, ευπρεπή και τεκμηριωμένα σχόλια, γιατί αυτό θεωρώ ελληνικό τρόπο.
Διευκρινίζεται ότι δεν δεσμεύομαι να απαντώ σε όλα τα σχόλια και η παράλειψη απάντησης δεν σημαίνει παραδοχή οποιουδήποτε σχολίου ή άποψης.