Στον ιστότοπό μου αναρτώνται κείμενα διαφορετικής προέλευσης, για να επισημαίνονται με τρόπο πολυφωνικό μεν, επιλεγμένο δε (με κριτήριο την - κατά την δική μας, αναγκαία, κρίση – υγιή, εθνικά και τεκτονικά, διέγερση της συνείδησής μας, ως Ελλήνων πολιτών και τεκτόνων), γεγονότα επίκαιρα, στοχασμοί πολιτικοί και προβληματισμοί διαχρονικοί, όπως αναδεικνύονται μέσα από την κοινωνία μας, από ανθρώπους κατά τεκμήριο εκτός του τεκτονισμού, περιορίζοντας στο ελάχιστο προσωπικές μας, ειδικές ή μη, απόψεις, από όσα θα έχετε αντιληφθεί. Και πάντοτε αναφέρεται η πηγή (εκτός αν υπάρχει ενάντιος λόγος ή τυχαία παράλειψη).

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Το πρώτο τούρκικο υποβρύχιο για τουρίστες




Έναν εναλλακτικό τρόπο προσέλκυσης εγχώριων και ξένων τουριστών θα δοκιμάσει η Τουρκία, καθώς από τον Απρίλη θα λειτουργήσει το πρώτο υποβρύχιο της Τουρκίας με σκοπό τη φιλοξενία επισκεπτών για τουριστικό ταξίδι στη νότια επαρχία της Αττάλειας.
Με βάρος 106 τόνων, το υποβρύχιο με 20 μέτρα μήκος και 6,5 μέτρα ύψος και το όνομα Nemo έχει την ικανότητα να μεταφέρει 48 άτομα. Το υποβρύχιο διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να εκπληρώσει τις ανάγκες των ταξιδιώτες και του προσωπικού. Το υποβρύχιο διαθέτει επίσης αρκετά μάσκες οξυγόνου και προμήθειες για 48 άτομα επί του σκάφους.
 
Είχε εισαχθεί από την IHS Travel and Touristfly και θα υποδεχθεί τους επισκέπτες μετά από μια ξεχωριστή τελετή έναρξης τον Απρίλιο.
Το Nemo μπορεί να φθάσει ως και 110 μέτρα σε βάθος και να παραμείνει βυθισμένο για περισσότερο από 80 ώρες σε ένα μόνο ταξίδι.
Κάθε μέρα θα οργανώνονται έξι περιηγήσεις με την κάθε μία να διαρκεί μία ώρα. Ο Yunus Emre Yavuzyiğit, πρόεδρος της IHS Travel and Touristfly, δήλωσε ότι ξεκίνησαν το έργο για να φέρουν μια νέα διάσταση στον τούρκικο τουρισμό. “Θα ξεκινήσουμε περιηγήσεις για να δείξουμε τις ανεξερεύνητες ομορφιές του υποθαλάσσιου κόσμου και οι ντόπιοι και ξένοι τουρίστες θα έχουν μια μοναδική εμπειρία”, κατέληξε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευπρόσδεκτα τα καλοπροαίρετα, ευπρεπή και τεκμηριωμένα σχόλια, γιατί αυτό θεωρώ ελληνικό τρόπο.
Διευκρινίζεται ότι δεν δεσμεύομαι να απαντώ σε όλα τα σχόλια και η παράλειψη απάντησης δεν σημαίνει παραδοχή οποιουδήποτε σχολίου ή άποψης.