Στον ιστότοπό μου αναρτώνται κείμενα διαφορετικής προέλευσης, για να επισημαίνονται με τρόπο πολυφωνικό μεν, επιλεγμένο δε (με κριτήριο την - κατά την δική μας, αναγκαία, κρίση – υγιή, εθνικά και τεκτονικά, διέγερση της συνείδησής μας, ως Ελλήνων πολιτών και τεκτόνων), γεγονότα επίκαιρα, στοχασμοί πολιτικοί και προβληματισμοί διαχρονικοί, όπως αναδεικνύονται μέσα από την κοινωνία μας, από ανθρώπους κατά τεκμήριο εκτός του τεκτονισμού, περιορίζοντας στο ελάχιστο προσωπικές μας, ειδικές ή μη, απόψεις, από όσα θα έχετε αντιληφθεί. Και πάντοτε αναφέρεται η πηγή (εκτός αν υπάρχει ενάντιος λόγος ή τυχαία παράλειψη).

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Εκστρατεία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από τους Ιατρούς του Κόσμου και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών

Του Νίκου Αναστασίου
«Οι ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ένας αριθμός Νοσοκομείων συνδεδεμένων με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (Université Libre de Bruxelles ULB) λανσάρισαν μια καμπάνια υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών με σύνθημα, «Τον σεβασμό του Δικαιώματος της Υγείας στην Ελλάδα. (http: urgencegrece.eu).»
Στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα μας και βιώνει ο ελληνικός λαός, υπάρχουν, ευτυχώς, κάποιες δυνάμεις που ενεργούν υπέρ της και κάνουν τα πάντα με όποια δύναμη διαθέτουν, για να τη βοηθήσουν.


Πως ξεκίνησαν όλα
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στη συγκέντρωση του Διεθνούς επιτελείου των Τεκτονικών Αδογμάτιστων Ταγμάτων της υφηλίου (CLIPSAS) τον Μάιο του 2014, στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόσωπος της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ με σειρά παρεμβάσεων και από την Ελλάδα, προσπάθησε να δημιουργήσει την συνειδητοποίηση περί του ότι η τραχύτητα της οικονομικής κατάστασης που μαστίζει τον Ελληνικό Λαό δεν επιτρέπει την ισοπέδωση που παρουσιάζουν κάποιοι, δηλαδή ότι όλα πάνε… καλούτσικα όπως κι΄ αλλού στην περίοδο της οικονομικής κρίσης στον κόσμο από το 2008, και ότι εντίμως επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κάτω από την οπτική γωνιά του πολιτισμικού ορίζοντα των ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του ΟΗΕ που εισήλθαν σε εφαρμογή στις 3 Ιανουαρίου του 1976. ./ ε. Ν. 1532/1985, ΦΕΚ Α’ 43/, του οποίου το άρθρο 11 έχει ως εξής:
( 1°) Τα συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα κάθε προσώπου για ένα επίπεδο διαβιώσεως ανεκτό για το ίδιο και την οικογένεια του, συμπεριλαμβανομένης της κατάλληλης διατροφής, ενδυμασίας και κατοικίας, συγχρόνως δε και το δικαίωμα της συνεχούς βελτιώσεως των συνθηκών διαβιώσεως του. Τα Κράτη θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για τη διασφάλιση του δικαιώματος αυτού, αναγνωρίζοντας στην περίπτωση αυτή την ουσιώδη σημασία της διεθνούς συνεργασίας που βασίζεται στην ελεύθερη συναίνεση.
Έτσι λοιπόν, στις 15 Δεκεμβρίου 2014, η ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ με κείμενο προς την Γενική Γραμματεία του CLIPSAS με προορισμό το ECOSOC, σχετικά με την τεκτονική οπτική γωνία της διαχείρισης της ‘αειφόρου ανάπτυξης με αλληλεγγύη’, προσέθεσε και άλλα άρθρα του Συμφώνου σχετικά με τις ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΟΝΤΩΝ μεταξύ των οποίων το άρθρο 12 που έχει να κάνει με την ΥΓΕΙΑ, ήτοι:
(1)»Τα συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν το δικαίωμα κάθε προσώπου να απολαμβάνει την καλλίτερη δυνατή σωματική και ψυχική ΥΓΕΙΑ. (2) Τα μέτρα που θα λάβουν τα συμβαλλόμενα Κράτη για την εξασφάλιση της πλήρους άσκησης του δικαιώματος αυτού πρέπει να περιλαμβάνουν επίσης και τα απαιτούμενα μέτρα για τη διασφάλιση: (a) Της μειώσεως των θνησιγενών βρεφών και της θνησιμότητας αυτών, καθώς και της υγιεινής ανάπτυξης των παιδιών.
(β)Της βελτίωσης όλων των τομέων υγιεινής του περιβάλλοντος και της βιομηχανικής υγιεινής .
(γ) Της προφυλάξεως και θεραπείας επιδημιών, ενδημικών, επαγγελματικών και άλλων ασθενειών και της καταπολέμησης αυτών. (δ) Της δημιουργίας συνθηκών που μπορούν να εξασφαλίζουν ιατρικές υπηρεσίες και ιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ασθένειας.
Στην τακτοποίηση των διαφόρων κεφαλαίων του Σώματος των Μελών των Ταγμάτων της ΑΜΕ (Alliance Maçonnique Européenne = Ευρωπαϊκή Τεκτονική Συμμαχία) η συμβολή της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ φέρει τον τίτλο »Ασυμπίεστες Ανθρώπινες Ανάγκες».
Ως εκ τούτου και ύστερα από την παρέμβασή της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ και της AME, τον Ιανουάριο του 2016 το Ίδρυμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Saint Pierre των Βρυξελλών, διαδίδει ένα διαφημιστικό φυλλάδιο με τίτλο »Καμπάνια Ιατρικής Αλληλεγγύης για τον Ελληνικό πληθυσμό».
Δείτε παρακάτω την Επιστολή του Πρύτανη του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών με την ανακοίνωση – αναγγελία της διεθνούς γνωστής Οργάνωσης »ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ακολουθουμένη από εκείνην του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ του οποίου η Ιατρική Σχολή αναλαμβάνει την »αιγίδα»:
«Οι ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και ένας αριθμός Νοσοκομείων συνδεδεμένων με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (Université Libre de Bruxelles ULB) λανσάρισαν μια καμπάνια υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών με σύνθημα, «Τον σεβασμό του Δικαιώματος της Υγείας στην Ελλάδα. (http: urgencegrece.eu / fr ).
«Κυρίες, Κύριοι, Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Τη στιγμή όπου το μέλλον της Ευρώπης υποκινεί όλο και περισσότερους φόβους, πρέπει να υπενθυμισθεί ότι στην Ελλάδα 2,5 εκατομμύρια πολιτών δεν έχουν πρόσβαση σε μέριμνες υγείας και ότι η θνησιμότητα των παιδιών διπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια, δημιουργώντας μια δραματική κατάσταση στον κόλπο της μοντέρνας Ευρώπης μας, της οποίας ένας στυλοβάτης είναι ακριβώς η πρόσβαση στις μέριμνες υγείας για όλους.
Γι΄ αυτό οι ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και μια σειρά από Νοσοκομεία συνδεδεμένα με το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, λανσάρουν μια καμπάνια υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών ULB για τον σεβασμό του Δικαιώματος της Υγείας στην Ελλάδα.
Με την υποστήριξη μας, καθώς και του Δημάρχου των Βρυξελλών, Yvan MAYEUR, πολλά νοσοκομεία αποφάσισαν να επιστρατευτούν για να πληροφορήσουν για την υγειονομική κατάσταση στην Ελλάδα και να κάνουν τον βελγικό λαό να συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται η ανασυγκρότηση του συστήματος της υγείας, να συλλέξουν κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητες επί τόπου και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο αλληλεγγύης με τους Έλληνες ιατρούς.
Τρία συγκεκριμένα σχέδια έχουν προταθεί μέσα στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας στον ΠΕΙΡΑΙΑ, στην ΕΥΒΟΙΑ και στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε και να υποστηρίξετε το σχέδιο μέσω του SITE : Urgences Grèce (www.Urgences Grèce.eu) όπου έχετε επίσης τη δυνατότητα να συμπληρώσετε μια συλλογή υπογραφών.
Μέσα στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας θα διοργανωθεί και μια συναυλία στο Palais des Beaux Arts των Βρυξελλών στις 20 Ιουνίου.
Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας εκ των πρότερων για τη γενναιόδωρη συμμετοχή σας σ’ αυτή την δράση αλληλεγγύης και υποστήριξης των ευρωπαϊκών αξιών, σας παρακαλώ όπως ευαρεστούμενοι δεχθείτε την έκφραση των καλύτερών μας αισθημάτων.
Didier VIVIERS
Πρύτανης
Pierre Gurdjian
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου
του ULB».
Όποιο mail στέλνεται στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας πρέπει να έχει θεσμικό χαρακτήρα και απαιτεί την έγκριση των πανεπιστημιακών αρχών. Το αίτημα θα πρέπει να απευθύνεται στην Madame Monique TAVERNIER,   Γραμματέα του Πανεπιστημίου.
Madame Monique TAVERNIER
Campus Solsbosch CP 130. – Avenue Franklin Roosvelt 50 .  / 1050 BRUXELLES – Belgique

Εμείς ρωτήσαμε τον Καθηγητή Δημήτρη Καλογερόπουλο που ζει στις Βρυξελλες (δίδαξε ως επισκέπτης Καθηγητής κάπου είκοσι χρόνια Εγκληματολογία και Κοινωνιολογία του Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι Επίτιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας, Κοινωνιολογίας του Δικαίου και επίτιμος διευθυντής του Κέντρου κοινωνιολογίας του Δικαίου και της Δικαιοσύνης του Ινστιτούτου κοινωνιολογίας του ULB και επί του παρόντος Τιτουλάριος του Σεμιναρίου »Επιστημολογία και Εγκληματολογία» στο Κέντρο Μελέτης επί της Ψυχανάλυσης του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών) κατά πόσο νομίζει ότι είναι καταλυτικός ο ρόλος της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ σε σχέση με την Καμπάνια που λανσάρισαν, η διεθνής οργάνωση Ιατροί του Κόσμου και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών για την Αλληλεγγύη με τους Έλληνες ιατρούς, για τον έμπρακτο σεβασμό του Δικαιώματος περί Υγείας στην Ελλάδα σήμερα.
Ο καθηγητής, μιλώντας αποκλειστικά στο Portnews, επεσήμανε τα εξής:
«Καθοριστικός μπορεί να θεωρηθεί ο ρόλος της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ από την άποψη ότι από τον Μάιο του 2014 στα διεθνή συνέδρια στις Βρυξέλλες του οικουμενικού Επιτελείου του Αδογμάτιστου Τεκτονισμού, έθεσε επίσημα και ξεκάθαρα το θέμα της διαχείρισης σήμερα στην Ελλάδα της ενεστώσας περιόδου της οικονομικής λιτότητας, με τις ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ συμπεριλαμβανομένης της ΥΓΕΙΑΣ, βασικής αξίας για τον ιδεολογικό ανθρωπιστικό ορίζοντα του Τεκτονισμού, για την αξιοπρέπεια και τη θέση του κάθε πολίτη στον κοινωνικό καταμερισμό εργασίας.
Το ότι στα διεθνή συνέδρια του CLIPSAS παρευρίσκοντο οι ηγέτες των Αδογμάτιστων βελγικών Ταγμάτων, που κατέγραψαν το περιεχόμενο της επίσημης έκθεσης της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ και πιθανότατα διέδωσαν μέσω των Στοών τους στον τεκτονικό αδογμάτιστο πληθυσμό του Βελγίου, το ότι, επίσης στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών το οποίο δημιουργήθηκε από Τέκτονες (το 1834, ως απάντηση στο Βατικανό για το δημιουργηθέν Παπικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίνης), είναι όντως πολύ πιθανόν, η πορώδης φύση της κοινωνικής επικοινωνίας να έπαιξε τον ρόλο στη διάδοση του μηνύματος της ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗΣ και ότι η παρεμβαίνουσα μεταβλητή του προβλήματος των προσφύγων, έκανε σαν κατάλληλος δρων ερεθισμός, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών να επιστρατεύσει επιλεκτικά την ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ του Πανεπιστημίου να αναλάβει την ΑΙΓΙΔΑ της διαχείρισης.
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ εξαρτάται πλέον από την κατάλληλη διάδραση των Ελληνικών Φορέων διαχείρισης της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ, λαμβάνοντας υπόψη μια ελάχιστα, αλλά πραγματιστική γραφειοκρατία σε σχέση με το τι θα αναλάβει να προσφέρει το καθένα από τα δέκα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ που συνεργάζονται με το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. π.χ. »ιατρικά» (médicaments) »υλικό ιατρικής διαχείρισης» (matériel médical), »ιατρικά καταρτισμένο λεωφορείο» (bus médicalisé).
Σεβόμενοι την απαίτηση, όπως κάθε αίτημα να γνωστοποιείται στη Γενική Γραμματεία του Ελευθέρου Πανεπιστημίου».
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟMEΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ULB

Πηγή
http://www.portnews.gr/iatroi-kosmou-elefthero-panepisthmio-vrixellon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευπρόσδεκτα τα καλοπροαίρετα, ευπρεπή και τεκμηριωμένα σχόλια, γιατί αυτό θεωρώ ελληνικό τρόπο.
Διευκρινίζεται ότι δεν δεσμεύομαι να απαντώ σε όλα τα σχόλια και η παράλειψη απάντησης δεν σημαίνει παραδοχή οποιουδήποτε σχολίου ή άποψης.