Στον ιστότοπό μου αναρτώνται κείμενα διαφορετικής προέλευσης, για να επισημαίνονται με τρόπο πολυφωνικό μεν, επιλεγμένο δε (με κριτήριο την - κατά την δική μας, αναγκαία, κρίση – υγιή, εθνικά και τεκτονικά, διέγερση της συνείδησής μας, ως Ελλήνων πολιτών και τεκτόνων), γεγονότα επίκαιρα, στοχασμοί πολιτικοί και προβληματισμοί διαχρονικοί, όπως αναδεικνύονται μέσα από την κοινωνία μας, από ανθρώπους κατά τεκμήριο εκτός του τεκτονισμού, περιορίζοντας στο ελάχιστο προσωπικές μας, ειδικές ή μη, απόψεις, από όσα θα έχετε αντιληφθεί. Και πάντοτε αναφέρεται η πηγή (εκτός αν υπάρχει ενάντιος λόγος ή τυχαία παράλειψη).

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

To μετεκλογικό ραντεβού με την εφορία

Προσεχώς μέσω Taxisnet τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε αγρότες, επιχειρήσεις και κατόχους αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, πισινών και σκαφών αναψυχής. Αυξάνονται αναδρομικά για το 2014 οι συντελεστές προκαταβολής φόρου εισοδήματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης 
 
Aντιμέτωποι με την αναδρομική αύξηση των συντελεστών προκαταβολής φόρου εισοδήματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης θα βρεθούν, αμέσως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, χιλιάδες αγρότες, δεκάδες επιχειρήσεις αλλά και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και σκαφών αναψυχής.
Τα ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια αναμένεται να σταλούν το αμέσως προσεχές διάστημα, μέσω του συστήματος Taxisnet, ενώ θα αφορούν στην πληρωμή επιπλέον φόρων ή την καταβολή πρόσθετης προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου έτους.
Πρόκειται για μνημονιακά μέτρα που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι και σηματοδοτούν νέο γύρο σημαντικών αναδρομικών φορολογικών επιβαρύνσεων.

Εταιρείες

Αναδρομική αύξηση προκαταβολής φόρου εισοδήματος καλούνται να καταβάλλουν ανώνυμες εταιρείες (ΑΕ), εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ), αλλά και συνεταιρισμοί.
Η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος αυξάνεται από το 80% στο 100% του κύριου φόρου, αναδρομικά για τη χρήση του έτους 2014.

Αγρότες

ADVERTISEMENT
Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, οι μνημονιακοί νόμοι που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι προβλέπουν διπλασιασμό της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος, αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2014.
Πρόκειται επί της ουσίας για επαναφορά του συντελεστή προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 55%, αναδρομικά για τη χρήση του 2014, μετά τη αρχική μείωσή του τον περασμένο Μάιο στο 27,5%.

Κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και σκαφών αναψυχής

Τα νέα τροποποιημένα εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογίας εισοδήματος δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν ούτε οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και σκαφών αναψυχής.
Ο συντελεστής υπολογισμού του φόρου πολυτελούς διαβίωσης αυξήθηκε από το 10% στο 13% για τα φυσικά πρόσωπα που κατείχαν κατά τη διάρκεια του 2014 αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών εκατοστών και πισίνες.
Σε όσους κατείχαν το 2014 σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης μήκους άνω των 5 μέτρων επιβάλλεται για πρώτη φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογιζόμενος με συντελεστή 13% επί του τεκμηρίου διαβίωσης που ισχύει για το κάθε σκάφος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευπρόσδεκτα τα καλοπροαίρετα, ευπρεπή και τεκμηριωμένα σχόλια, γιατί αυτό θεωρώ ελληνικό τρόπο.
Διευκρινίζεται ότι δεν δεσμεύομαι να απαντώ σε όλα τα σχόλια και η παράλειψη απάντησης δεν σημαίνει παραδοχή οποιουδήποτε σχολίου ή άποψης.