Στον ιστότοπό μου αναρτώνται κείμενα διαφορετικής προέλευσης, για να επισημαίνονται με τρόπο πολυφωνικό μεν, επιλεγμένο δε (με κριτήριο την - κατά την δική μας, αναγκαία, κρίση – υγιή, εθνικά και τεκτονικά, διέγερση της συνείδησής μας, ως Ελλήνων πολιτών και τεκτόνων), γεγονότα επίκαιρα, στοχασμοί πολιτικοί και προβληματισμοί διαχρονικοί, όπως αναδεικνύονται μέσα από την κοινωνία μας, από ανθρώπους κατά τεκμήριο εκτός του τεκτονισμού, περιορίζοντας στο ελάχιστο προσωπικές μας, ειδικές ή μη, απόψεις, από όσα θα έχετε αντιληφθεί. Και πάντοτε αναφέρεται η πηγή (εκτός αν υπάρχει ενάντιος λόγος ή τυχαία παράλειψη).

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Το πιο εκτεταμένο μοναστήρι – ιεροδιδασκαλείο που έχεις δει… Μόνο που είναι βουδιστικό…




Κουτάκια στην πλαγιά του λόφου ... σπίτι για 40.000 βουδιστές μοναχούς! Η εκπληκτική αυτοσχέδια πόλη που έχει ξεπηδήσει γύρω από ένα μοναστήρι του Θιβέτ. Ο απομακρυσμένος οικισμός βρίσκεται στην κοιλάδα Larung, Serthar στο Θιβέτ. Tα χιλιάδες μικροσκοπικά σπίτια πεσμένα στη βουνοπλαγιά συγκροτούν τον μεγαλύτερο βουδιστικό ιδρύμα παγκοσμίως.

Χιλιάδες ξύλινες καλύβες χτισμένες η μία δίπλα στην άλλη, ανάμεσα στις καταπράσινες βουνοκορφές στην κοιλάδα Larung Gar, στεγάζουν τους περίπου 40.000 μοναχούς, καλόγριες και σπουδαστές θεολογίας γύρω από ένα από τα μεγαλύτερα βουδιστικά μοναστήρια του κόσμου.
Ο απομακρυσμένος οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 3.810 μέτρων στην αυτόνομη θιβετιανή περιοχή Serthar County of Garze στην Κίνα.
Δημιουργήθηκε από μια «χούφτα εποίκων που πήγαν στην περιοχή» γράφει η Daily Mail και τώρα καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση στους γύρω λόφους, περιμετρικά του μοναστηριού και ινστιτούτου μελέτης του βουδισμού Serthar Buddhist Institute.


Ένας τεράστιος τοίχος χωρίζει τους μοναχούς από τις καλόγριες.
Οι ξύλινες καλύβες έχουν χτιστεί κυριολεκτικά η μία δίπλα στην άλλη και οι ένοικοί τους χρησιμοποιούν κοινές τουαλέτες.
Ο ιάπωνας φωτογράφος Shinya Itahana αναφέρει: «Είναι ένα πολύ ήσυχο και φιλόξενο μέρος, όσο δεν διαταράσσεις την ειρηνική ατμόσφαιρα. Πλέον αποτελεί και τουριστική ατραξιόν καθώς την περιοχή επισκέπτονται όχι μόνο προσκυνητές αλλά και ξένοι τουρίστες. Δεν είναι όμως εύκολο να φτάσει κανείς εκεί. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως από 13 έως 15 ώρες από την κοντινότερη πόλη, ενώ το χειμώνα μπορεί να φτάσει και μια ολόκληρη μέρα, επειδή οι δρόμοι δεν είναι καθόλου καλοί».
























  





(@Kevin Frayer/Getty Images)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευπρόσδεκτα τα καλοπροαίρετα, ευπρεπή και τεκμηριωμένα σχόλια, γιατί αυτό θεωρώ ελληνικό τρόπο.
Διευκρινίζεται ότι δεν δεσμεύομαι να απαντώ σε όλα τα σχόλια και η παράλειψη απάντησης δεν σημαίνει παραδοχή οποιουδήποτε σχολίου ή άποψης.