Στον ιστότοπό μου αναρτώνται κείμενα διαφορετικής προέλευσης, για να επισημαίνονται με τρόπο πολυφωνικό μεν, επιλεγμένο δε (με κριτήριο την - κατά την δική μας, αναγκαία, κρίση – υγιή, εθνικά και τεκτονικά, διέγερση της συνείδησής μας, ως Ελλήνων πολιτών και τεκτόνων), γεγονότα επίκαιρα, στοχασμοί πολιτικοί και προβληματισμοί διαχρονικοί, όπως αναδεικνύονται μέσα από την κοινωνία μας, από ανθρώπους κατά τεκμήριο εκτός του τεκτονισμού, περιορίζοντας στο ελάχιστο προσωπικές μας, ειδικές ή μη, απόψεις, από όσα θα έχετε αντιληφθεί. Και πάντοτε αναφέρεται η πηγή (εκτός αν υπάρχει ενάντιος λόγος ή τυχαία παράλειψη).

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ανις: Η Ιρακινή πριγκίπισσα που τη διεκδίκησαν 150 άνδρες και 12 αυτοκτόνησαν επειδή τους απέρριψε [εικόνες] Πηγή: Ανις: Η Ιρακινή πριγκίπισσα που τη διεκδίκησαν 150 άνδρες και 12 αυτοκτόνησαν επειδή τους απέρριψε [εικόνες]

Η Άνις Οντ Ντόουελ ήταν η πιο περιζήτητη Ιρακινή πριγκίπισσα του 19ου αιώνα στο Ιράκ και παρ΄όλο που δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακή, η  ίδια κατάφερε να κάνει εκαντοντάδες άνδρες να θέλουν να την παντρευτούν μόνο και μόνο από το μυαλό της ( ε και τα πλούτης της).
Η ίδια μάλιστα είχε τόσο πέραση στο άλλο φύλο που μερικοί άντρες έφτασαν ακόμη και στην αυτοκτονία μετά την απόρριψή της.










Η Ανις, παρ΄όλο που δεν ήταν καθόλου όμορφη αντικειμενικά, καταγόταν από βασιλική οικογένεια και ήταν γαλαζοαίματη. Η περιουσία της οικογένειάς της ήταν τεράστια, αλλά εκτός αυτού η πριγκίπισσα ήταν από τις ελάχιστες μορφωμένες γυναίκες της εποχής στο Ιράκ.

Η ίδια ήταν τόσο έξυπνη και ικανή που η οικογένειά της την συμβουλευόταν σε θέματα διακυβέρνησης και διαχείρισης πόρων από μικρή ηλικία.
Ιδιαίτερη ικανότητα είχε στην διπλωματία, καθώς χάρη στο λέγειν και την ικανότητά της να λύνει διαφωνίες με ειρηνικό τρόπο είχαν αποφευχθεί πολλές πολεμικές συγκρούσεις.

Ο πλούτος και η εξυπνάδα της ήταν, λοιπόν, τα δύο σημαντικότερα χαρακτηριστικά που την έκαναν και τόσο περιζήτητη στο ανδρικό φύλο.
Η ιστορία μάλιστα αναφέρει πως όταν έφτασε σε ηλικία γάμου την διεκδίκησαν τουλάχιστον 150 μνηστήρες από τα γύρω βασίλεια, ενώ από αυτούς που απέρριψε οι 13 αυτοκτόνησαν επειδή ακριβώς δεν την έκαναν γυναίκα τους.

Εν τέλει, ο εκλεκτός της καρδιάς της ήταν ο βασιλιάς της Περσίας Nasser al-Din Shah Qajar ο οποίος είχε και πολλές άλλες γυναίκες καθώς η παράδοση και η θρησκεία τους το επέτρεπε. Παρόλα αυτά η Άνις ήταν η αγαπημένη του σύζυγος και είχε την πρωτοκαθεδρία σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευπρόσδεκτα τα καλοπροαίρετα, ευπρεπή και τεκμηριωμένα σχόλια, γιατί αυτό θεωρώ ελληνικό τρόπο.
Διευκρινίζεται ότι δεν δεσμεύομαι να απαντώ σε όλα τα σχόλια και η παράλειψη απάντησης δεν σημαίνει παραδοχή οποιουδήποτε σχολίου ή άποψης.