Στον ιστότοπό μου αναρτώνται κείμενα διαφορετικής προέλευσης, για να επισημαίνονται με τρόπο πολυφωνικό μεν, επιλεγμένο δε (με κριτήριο την - κατά την δική μας, αναγκαία, κρίση – υγιή, εθνικά και τεκτονικά, διέγερση της συνείδησής μας, ως Ελλήνων πολιτών και τεκτόνων), γεγονότα επίκαιρα, στοχασμοί πολιτικοί και προβληματισμοί διαχρονικοί, όπως αναδεικνύονται μέσα από την κοινωνία μας, από ανθρώπους κατά τεκμήριο εκτός του τεκτονισμού, περιορίζοντας στο ελάχιστο προσωπικές μας, ειδικές ή μη, απόψεις, από όσα θα έχετε αντιληφθεί. Και πάντοτε αναφέρεται η πηγή (εκτός αν υπάρχει ενάντιος λόγος ή τυχαία παράλειψη).

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ιδού ο δάσκαλος που ήλθε να διδάξει εμάς. . . "ηθική και τάξη"



«ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ» ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ  

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Η πολιτική διαφθορά βασιλεύει στη Γερμανία

Tον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην πολιτική διαφθορά, την αδιαφάνεια και την παραποίηση κοινωνικοοικονομικών στοιχείων διεκδικεί με αξιώσεις η... Γερμανία, όπως προκύπτει από καταγγελίες διεθνών οργανισμών και έγκυρων ΜΜΕ -αλλά και με βάση το πρόσφατο, βεβαρημένο παρελθόν της.
Συνήθως, η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς (ΟΡΕ(ΙΟ) του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφεύγει να ασκήσει κριτική στα μέλη της. Γι' αυτό αποκτά εξέχουσα βαρύτητα η «κίτρινη κάρτα» που έδειξε στο Βερολίνο.

Έκθεση Συμμόρφωσης
Η «Ενδιάμεση Έκθεση Συμμόρφωσης της Γερμανίας», την οποία επικαλείται το «5ρίθβθΙ», κατηγορεί την κυβέρνηση Μέρκελ ότι δεν σημείωσε την παραμικρή πρόοδο στη νομοθετική καταπολέμηση της παράνομης χρηματοδότησης των κομμάτων και της δωροδοκίας πολιτικών, όπως είχε υποχρέωση. (Εδώ μπαίνει κανείς στον πειρασμό να σχολιάσει πως η χώρα που κουνά το δάκτυλο σε κάποιες άλλες για «να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», η ίδια αποφεύγει επιδεικτικά να το πράξει).

Εδώ και αρκετό καιρό, το Συμβούλιο της Ευρώπης διαπίστωσε πως η Γερμανία εφάρμοσε μόνο τις 4 από τις 20 οδηγίες για την πάταξη της πολιτικής διαφθοράς και πέραν τούτου ουδέν! Δεν πρόκειται μάλιστα για προφορικές δεσμεύσεις, αλλά για υποχρεώσεις που απορρέουν από συμφωνίες και πρωτόκολλα που υπέγραψε η Γερμανία το 1999 και το 2003, περί αύξησης των ποινών για δωροδοκίες πολιτικών και για πλήρη διαφάνεια των δωρεών στα κόμματα άνω των 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους «Financial Times  Deutschland», η Μέρκελ κώφευσε στις σχετικές εκκλήσεις του προέδρου της Μπούντεσταγκ, Νόρμπερτ Λάμερτ, και των 35 κορυφαίων επιχειρηματιών, αλλά τώρα θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί, μετά το διεθνές «ξεμπρόστιασμα».

Το άλλο κρούσμα αφορά τη χθεσινή καταγγελία της «Sueddeeutsche Zeitung» ότι ο (ακραιφνής νεοφιλελεύθερος) υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, άσκησε λογοκρισία και αλλοίωσε έκθεση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τον πλούτο και τη φτώχεια στη Γερμανία την τετραετία 2007-2011, ώστε να κουκουλώσει τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

 Ο υπ. Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, παραποίησε στοιχεία του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τον πλούτο και τη φτώχεια στη χώρα

Καταγγελία
Ο Ρέσλερ, μάλιστα, φέρεται να επισήμανε στη Χριστιανοδημοκράτη υπουργό Εργασίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάγεν, ότι βρίσκονται εκτός κυβερνητικής γραμμής επισημάνσεις όπως «το 2010 εργάζονταν στη Γερμανία σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι με μικτό ωρομίσθιο κάτω από 7 ευρώ» ή «οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν την τελευταία δεκαετία για τα άτομα χαμηλού εισοδήματος». Ο Ρέσλερ αντικατέστησε την τελευταία φράση με τον οργουελικό ευφημισμό «ένδειξη διαρθρωτικών βελτιώσεων», απαλείφοντας ακόμη και το εισαγωγικό σχόλιο της έκθεσης, ότι «η ιδιωτική κληρονομιά στη Γερμανία είναι πολύ άνισα κατανεμημένη».
Το υπουργείο Εργασίας αρνήθηκε πως οι παρεμβάσεις αλλοίωσαν π εξωράισαν το περιεχόμενο της έκθεσης 500 σελίδων, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα!

Ατασθαλίες κορυφής... από τη δεκαετία του '90
ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ κορυφής ενδημούν στη Γερμανία από τη δεκαετία του '90. Ακόμη και ο ίδιος ο καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση το 1999 από την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος λόγω σκανδάλου παράνομων χρηματοδοτήσεων -το οποίο είχε τσαλακώσει και τον τότε διάδοχο του... Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως έγραφε σύσσωμος ο Τύπος της εποχής. Άλλωστε, δεν έχουν περάσει δέκα μήνες από τότε που παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλή, κατηγορούμενος για στεγαστικό δάνειο 500.000 ευρώ για το εξοχικό του. 
Το πραγματικό σκάνδαλο βρίσκεται στην αδιαφανή ανάμιξη του Βουλή  ως πρώην πρωθυπουργού της Κάτω Σαξονίας στη συγχώνευση της Porche  με τη Volkswagen (εκδούλευση για την οποία λέγεται ότι πήρε το δάνειο) και στις επενδυτικές ζημίες που προκάλεσε με την εσωτερική του πληροφόρηση. Στις αρχές του 2012 τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες τον κυνηγούσαν ζητώντας αποζημιώσεις σχεδόν 2 δια! Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας εκτέθηκε περισσότερο με τις άκομψες παρεμβάσεις του σε διευθυντές εφημερίδων όπως η «Bald», ενώ κατηγορήθηκε ότι χρηματοδότησε την έκδοση υπεραστικού βιβλίου από φίλο του σκηνοθέτη και έκανε δωρεάν διακοπές σε σπίτι επιχειρηματία στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευπρόσδεκτα τα καλοπροαίρετα, ευπρεπή και τεκμηριωμένα σχόλια, γιατί αυτό θεωρώ ελληνικό τρόπο.
Διευκρινίζεται ότι δεν δεσμεύομαι να απαντώ σε όλα τα σχόλια και η παράλειψη απάντησης δεν σημαίνει παραδοχή οποιουδήποτε σχολίου ή άποψης.