Στον ιστότοπό μου αναρτώνται κείμενα διαφορετικής προέλευσης, για να επισημαίνονται με τρόπο πολυφωνικό μεν, επιλεγμένο δε (με κριτήριο την - κατά την δική μας, αναγκαία, κρίση – υγιή, εθνικά και τεκτονικά, διέγερση της συνείδησής μας, ως Ελλήνων πολιτών και τεκτόνων), γεγονότα επίκαιρα, στοχασμοί πολιτικοί και προβληματισμοί διαχρονικοί, όπως αναδεικνύονται μέσα από την κοινωνία μας, από ανθρώπους κατά τεκμήριο εκτός του τεκτονισμού, περιορίζοντας στο ελάχιστο προσωπικές μας, ειδικές ή μη, απόψεις, από όσα θα έχετε αντιληφθεί. Και πάντοτε αναφέρεται η πηγή (εκτός αν υπάρχει ενάντιος λόγος ή τυχαία παράλειψη).

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Εντυπωσιακά ευρήματα με το νέο μοντέλο υδρογονανθράκων

Πολύ ενδιαφέρον θέμα που επιβεβαιώνει την αλλαγη νοοτροπίας που επιβάλλεται να έρθει. Φωνή βοώντος εν τη ερήμωση

«Ζούμε στιγμές πρωτόγνωρες. Το νέο μοντέλο που έχουμε στα χέρια μας, μας δίνει το δικαίωμα να υποστηρίζουμε πως τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν νοτιοδυτικά της Κρήτης,  είναι τα μεγαλύτερα του κόσμου!», είπε μιλώντας στο Ράδιο984 ο Δρ. Ηλίας Κονοφάγος αναφερόμενος στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της Ενέργειας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «αν αυτό μας κάτσει» η Ευρώπη με αυτό το κοίτασμα εξασφαλίζει την ενέργειά της για τα επόμενα 30 - 40 χρόνια.
Υπενθυμίζεται, χτες κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ενέργειας ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κόμβο στον τομέα της ενέργειας τη Κρήτη αφενός λόγω γεωγραφικής θέσης καθώς αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό των ενεργειακών διαδρομών και των αγωγών και αφετέρου λόγω της ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νοτίως και δυτικά του νησιού. Κοιτάσματα, όπως σημείωσε με νόημα, για τα οποία υπάρχει "ζεστό" ενδιαφέρον από τους ξένους πετρελαϊκούς κολοσσούς.
Την ίδια ώρα διακεκριμένοι επιστήμονες, παραθέτουν νέα εντυπωσιακά επιστημονικά δεδομένα που αποκαλύπτουν, ή πιο σωστά "φωτογραφίζουν" την ύπαρξη γιγαντιαίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης στην επαφή των ορίων της ΑΟΖ (ή υφαλοκρηπίδας) μεταξύ Λιβύης και Ελλάδος και εκτιμάται ότι περιέχει τουλάχιστον 43 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (Tcm).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευπρόσδεκτα τα καλοπροαίρετα, ευπρεπή και τεκμηριωμένα σχόλια, γιατί αυτό θεωρώ ελληνικό τρόπο.
Διευκρινίζεται ότι δεν δεσμεύομαι να απαντώ σε όλα τα σχόλια και η παράλειψη απάντησης δεν σημαίνει παραδοχή οποιουδήποτε σχολίου ή άποψης.