Στον ιστότοπό μου αναρτώνται κείμενα διαφορετικής προέλευσης, για να επισημαίνονται με τρόπο πολυφωνικό μεν, επιλεγμένο δε (με κριτήριο την - κατά την δική μας, αναγκαία, κρίση – υγιή, εθνικά και τεκτονικά, διέγερση της συνείδησής μας, ως Ελλήνων πολιτών και τεκτόνων), γεγονότα επίκαιρα, στοχασμοί πολιτικοί και προβληματισμοί διαχρονικοί, όπως αναδεικνύονται μέσα από την κοινωνία μας, από ανθρώπους κατά τεκμήριο εκτός του τεκτονισμού, περιορίζοντας στο ελάχιστο προσωπικές μας, ειδικές ή μη, απόψεις, από όσα θα έχετε αντιληφθεί. Και πάντοτε αναφέρεται η πηγή (εκτός αν υπάρχει ενάντιος λόγος ή τυχαία παράλειψη).

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Α .Α.Σ.Τ.



Κατεβάστε το κείμενο σε αρχείο pdf  εδώ

Κακοποίηση ζώων και ενδοοικογενειακή βία



Με πρωτοβουλία της ΠΦΟ και σε συνεργασία με τη Συμμαχία για την Ελλάδα και το ίδρυμα Voice for the Animals, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα "Ο κύκλος της βίας: Από την κακοποίηση ζώων στην ενδοοικογενειακή βία". Οι Αστυνομικές Αρχές του Λος Άντζελες (LAPD) και η Πολιτειακή Αντιεισαγγελέας της Βιρτζίνια παρουσίασαν στην Ελληνική Αστυνομία τα επίσημα στοιχεία που συνδέουν την κακοποίηση ζώων με την ενδοοικογενειακή βία και το οργανωμένο έγκλημα.

Οδηγός Καταγγελιών

Μάθετε ποιές κινήσεις πρέπει να κάνετε για να καταγγείλετε περίπτωση κακοποίησης ζώου με τον πρακτικό οδηγό καταγγελιών.

Pit Bull Puppy Honored for Scaring Off Rapist



Late last month, just after Maya Fairweather had let her boyfriend’s 5-month-old pit bull, Apollo, go off leash in Red Hook Stadium Park, a man suddenly grabbed her from behind. He threw the 18-year-old to the ground and tried to pull off her pants.
“I fell down on my hands,” Fairweather told the New York Post. “I just closed my eyes because they say that if you see their face, they will kill you. I froze. I was really scared.”
Apollo saw what was happening and ran up to the attacker.
“I was on the ground when Apollo came back,” Fairweather told Newsday. “I didn’t think he would do anything because he is so friendly.”

But she was wrong. Seeing that Fairweather was in danger, Apollo chomped down on the attacker’s leg. Fairweather was able to run away.

Πηγή http://www.care2.com/causes/pit-bull-puppy-honored-for-scaring-off-rapist.html

Dies Natalis Invicti Solis

Sol Invictus: ο Ακατανίκητος Ηλιος, ο θεός των Ρωμαίων. Λέγεται πως η λατρεία του αργότερα συνέπιπτε με τα Χριστούγεννα.


Σ​​ε μερικές ημέρες, στις 25 Δεκεμβρίου, θα γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα. Κι όμως, αυτή μάλλον δεν πρέπει να είναι η γενέθλιος ημέρα του Χριστού, αφού εξαρχής οι διάφορες πρωτοχριστιανικές εκκλησίες γιόρταζαν τα Χριστούγεννα σε διαφορετικές ημερομηνίες, ενώ μερικές μάλιστα δεν τα γιόρταζαν καθόλου. Ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, τον 2ο μ.Χ. αιώνα, είναι ο πρώτος που αναφέρει την εορτή των Χριστουγέννων και μας πληροφορεί ότι μερικοί γιόρταζαν τα Χριστούγεννα στις 20 Μαΐου και άλλοι στις 19 ή 20 Απριλίου.
Ο ίδιος ο Κλήμης γιόρταζε τα Χριστούγεννα στις 17 Νοεμβρίου, ενώ άλλες μαρτυρίες μας πληροφορούν ότι ο εορτασμός των Χριστουγέννων τελούνταν επίσης στις 25 Μαρτίου και στις 29 Σεπτεμβρίου. Σε τι στοιχεία όμως βάσιζαν τον εορτασμό στις ημερομηνίες αυτές είναι σήμερα πια άγνωστο.
Ο εορτασμός των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου ξεκίνησε στη Ρώμη, όπου οι πρώτοι χριστιανοί τελούσαν τις θρησκευτικές τους εορτές κρυφά και σε μικρές ομάδες στις κατακόμβες τους όταν οι Ρωμαίοι ήσαν απασχολημένοι με τις δικές τους γιορτές των Σατουρναλίων.
Στην Περσία, η 25η Δεκεμβρίου γιορταζόταν ως ημέρα της γέννησης του Θεού «ηλίου-βασιλέως» Μίθρα, ενώ το 275 μ.Χ. ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Αυρηλιανός θέσπισε τη γιορτή αυτή σ’ ολόκληρη τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Συγχρόνως, οι αρχαίοι Ελληνες γιόρταζαν τα Κρόνια και τα Διονύσια, καθώς επίσης και τα Θεοφάνια ή Επιφάνια του ηλιακού θεού Φοίβου-Απόλλωνα. Οι γιορτές αυτές έπαιρναν πανηγυρικό χαρακτήρα και είχαν κατακτήσει ολόκληρο τον ελληνορωμαϊκό κόσμο. Αρχιζαν με τα Βρουμάλια, από τις 24 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου και ακολουθούσαν τα Σατουρνάλια, από τις 18 έως τις 24 Δεκεμβρίου. Κατά την κεντρική ημέρα της γιορτής του «αηττήτου ηλίου» στις 25 Δεκεμβρίου, γνωστή ως Dies Natalis Solis Invicti, γιορταζόταν το γεγονός της τροπής του ηλίου, που άρχιζε και πάλι να ανεβαίνει στον ουρανό κι έτσι οι ημέρες να γίνονται όλο και πιο μεγάλες. Επειδή μάλιστα για μερικές ημέρες πριν και μετά τη «χειμερινή τροπή» ο Ηλιος φαίνεται να αργοστέκεται πάνω στην εκλειπτική σαν να είναι έτοιμος να σταματήσει, η χειμερινή τροπή ονομάζεται επίσης και «χειμερινό ηλιοστάσιο», σημαδεύοντας έτσι την αρχή του χειμώνα.
Η πρώτη φορά που η 25η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε επίσημα ως ημέρα εορτασμού των Χριστουγέννων ήταν στα μέσα περίπου του 4ου μ.Χ. αιώνα, ενώ κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας του Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα, ο εορτασμός των Χριστουγέννων εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ανατολή εκτός από την Αρμενία, όπου διατηρήθηκε ο συνεορτασμός Χριστουγέννων και Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου. Ο κύριος δηλαδή λόγος που έκανε την εκκλησία να προσδιορίσει τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου είναι η προσπάθεια των Πατέρων, όπως αναφέρει ο Πάπας Γρηγόριος ο Α΄, «να μετατραπούν βαθμιαίως αι εορταί των εθνικών εις Χριστιανικάς». Ο εορτασμός όμως των Χριστουγέννων την ίδια ημέρα που οι εθνικοί γιόρταζαν τα δικά τους Σατουρνάλια είχε και τις δυσμενείς του επιπτώσεις.
Γιατί, σιγά σιγά, και ιδιαίτερα μεταξύ του 5ου και 8ου αιώνα, πολλά από τα απαράδεκτα για την εκκλησία έθιμα των αρχαίων εορτασμών πέρασαν και στη χριστιανική εορτή και ιδιαίτερα στο Βυζάντιο «όπου ο λαός τα ακολουθούσε με υπερβολή και γι’ αυτό οι Πατέρες της Εκκλησίας και οι Κανόνες των Συνόδων τα πολεμούσαν». Το 729 μ.Χ. μάλιστα ο Πάπας Ζαχαρίας αναγκάστηκε να απαγορεύσει με αυστηρότητα τους εορτασμούς των Χριστουγέννων του τύπου των αρχαίων Σατουρναλίων και του Χειμερινού Ηλιοστασίου στις 25 Δεκεμβρίου.
Στην εποχή μας, όμως, ο Ηλιος βρίσκεται στο νοτιότερο ύψος του στις 22 κι όχι στις 25 Δεκεμβρίου, ενώ αμέσως μετά αρχίζει σιγά σιγά να αναρριχάται και πάλι στον ουρανό. Το πρόβλημα αρχίζει με το Ιουλιανό Ημερολόγιο που εισήγαγε ο Ιούλιος Καίσαρ, το 44 π.Χ., για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του προηγούμενου ημερολογίου. Αλλά και το Ιουλιανό είχε κι αυτό τις δικές του ατέλειες γιατί έχανε μία ημέρα κάθε 128 χρόνια. Το Ιουλιανό λοιπόν ημερολόγιο είχε θεσπίσει τη «χειμερινή τροπή του Ηλίου», το χειμερινό δηλαδή ηλιοστάσιο, στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά με την πάροδο των ετών το προστιθέμενο μικρό λάθος είχε μεταθέσει την πραγματική ημερομηνία της χειμερινής τροπής. Ετσι, λοιπόν, το 325 μ.Χ., το έτος που έγινε η Σύνοδος της Νικαίας, η χειμερινή τροπή συνέβαινε στις 22 Δεκεμβρίου. Η μετάθεση όμως του Χειμερινού Ηλιοστασίου συνεχίστηκε χωρίς να διορθωθεί μέχρι και το έτος 1582, οπότε η χειμερινή τροπή συνέβαινε στις 12 Δεκεμβρίου. Τότε, ο Πάπας Γρηγόριος 13ος εισήγαγε μια νέα μεταρρύθμιση, γι’ αυτό και το νέο ημερολόγιο ονομάζεται Γρηγοριανό και χάνει μία μόνον ημέρα στα 4.000 χρόνια. Για να γίνει μια καινούργια αρχή, η γρηγοριανή μεταρρύθμιση έτρεψε τη θέση του ημερολογίου προς τα εμπρός με βάση το έτος της Συνόδου της Νικαίας το 325 μ.Χ. και όχι το έτος εισαγωγής του Ιουλιανού ημερολογίου το 44 π.Χ.
Γι’ αυτό και το χειμερινό ηλιοστάσιο συμβαίνει σήμερα στις 22 Δεκεμβρίου και ο πρωταρχικός λόγος για τον εορτασμό του στις 25 Δεκεμβρίου έχει πια χαθεί.
*Ο κ. Δ. Π. Σιμόπουλος είναι επίτιμος διευθυντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου.

Πηγή

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΑΣΑΝΤ – Καταργεί το Ιστανμπούλ και επαναφέρει το Κωνσταντινούπολη


Την έντονη τουρκική οργή προκαλεί η είδηση ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασέρ Άσαντ, στα σχολικά ιδρύματα που ελέγχει το καθεστώς από τη νέα σχολική χρονιά, 2016-2017, στα βιβλία θα καταργηθεί το όνομα Ιστανμπούλ και θα αντικατασταθεί με το Κωνσταντινούπολη.
Εκτός όμως από την κατάργηση της Ιστανμπούλ, ο Σύριος πρόεδρος προχωρεί στην κατάργηση και του ονόματος Φατίχ για τον κατακτητή της Κωνσταντινούπολης τον οποίο αποκαλεί απλώς Μεχμέτ τον δεύτερο, ενώ η άλωση της Κωνσταντινούπολης μετονομάζεται σε είσοδο των Οθωμανών στην Πόλη σαν προσωρινό γεγονός.
Για την Οθωμανική αυτοκρατορία χρησιμοποιεί τα πιο μελανά χρώματα για να περιγράψει την εποχή της κυριαρχίας της, ενώ δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει τους Οθωμανούς Τούρκους σαν ένα από τα χειρότερα είδη που πέρασαν στην ιστορία και ότι ο λαός του υπέφερε τα πάνδεινα από αυτούς.
Όλα αυτά φυσικά έχουν στείλει την Άγκυρα στα… κάγκελα!
Φαίνεται πως ο κ. Άσαντ δεν έτυχε να έχει γνωρίσει την… κ. Ρεπούση!

Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4441/2016 για την απλοποίηση της σύστασης των επιχειρήσεων - Άμεση κωδικοποίηση του φορολογικού αρχείου του κόμβου


https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/32547

Δεν είναι ο Αμαζόνιος.. Είναι η πιο εξωτική γωνιά της Ελλάδας! Το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο δάσος της χώρας!

Εικονικές περιηγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εντός και εκτός Ελλάδας (λίστα)

Πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εντός και εκτός Ελλάδας



Εικονική περιήγηση στην αρχαία Μίλητο: ime.gr

Εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη: acropolis-virtualtou r.gr

Εικονική περιήγηση στην Αγία Σοφία: 360tr.com

Εικονική περιήγηση στην αρχαία Ολυμπία: fhw.gr

Εικονική περιήγηση στις Μυκήνες: stoa.org


Εικονική περιήγηση στο Ναύπλιο: nafplio-tour.gr


Εικονική περιήγηση στο κάστρο της Μονεμβασιάς: kastromonemvasias .gr

Εικονική περιήγηση στον Δίον: ancientdion.org


Εικονική περιήγηση στην Κνωσσό:http://www.youtube.com/ watch?v=4XJd88cTRsU&feature=pl ayer_embedded#!.

Εικονική περιήγηση στην αρχαία αγορά των Αθηνών: 3d.athens-agora.gr

Εικονική περιήγηση στο μουσείο Κυκλαδικής τέχνης: cycladic.gr

Εικονική περιήγηση στο μουσείο της Ακρόπολης: googleartproject.co m



Εικονική περιήγηση στο μουσείο Μπενάκη: benaki.gr


Εικονική περιήγηση στο μακεδονικό μουσείο σύχγρονης τέχνης: mmca.org.gr

Εικονική περιήγηση στο μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Άνδρο: moca-andros.gr


Εικονική περιήγηση στο μουσείο καπνού στην Καβάλα:tobaccomuseum.gr

Εικονική περιήγηση στην Έφεσο: sailturkey.com/panorama s/ephesus/

Εικονική περιήγηση στο Λούβρο: louvre.fr

Εικονική περιήγηση στο μουσείο Βαν Γκογκ: amsterdam.arounder.com


Εικονική περιήγηση στην Πομπηία: maps.google.com

Εικονική περιήγηση στο Βατικανό: vatican.arounder.com

Περιήγηση σε μουσεία όλου του κόσμου με το google art project: googleartproject.com

Τα ωραιότερα κτίρια του ΕΡΝΕΣΤΟΥ ΤΣΙΛΛΕΡ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Πριν σωπάσει η Γη





Μέχρι το 2020, τα 2/3 των άγριων ζώων θα έχουν εξαφανιστεί. Η ζωή του πλανήτη μας εξοντώνεται με τον ίδιο ρυθμό που εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι! Κι αυτό επειδή ο ίδιος ο άνθρωπος πριονίζει το δέντρο της ζωής.     


Αν δε σταματήσουμε αυτή τη βιβλική καταστροφή, η εύθραυστη βιοποικιλότητα της Γης θα καταρρεύσει, αφήνοντας νεκρική σιωπή σε έναν πλανήτη μη κατοικήσιμο για τους ανθρώπους.    


Όμως υπάρχει ελπίδα. Κορυφαίοι επιστήμονες προτείνουν ένα ανατρεπτικό σχέδιο: να ανακηρυχθεί προστατευόμενο το 50% του πλανήτη μας για να μπορέσει η φύση να αναγεννηθεί.


Οι κυβερνήσεις του κόσμου συναντιούνται σε λίγες μέρες. Αν δημιουργήσουμε τώρα μια εκκωφαντική κραυγή στήριξης για το 50%, μπορούμε να τις πιέσουμε να σταματήσουν την 6η μαζική εξαφάνιση. Υπόγραψε το σχέδιο «Κιβωτός του Νώε», πριν ξεψυχήσει η Γη:




Ο άνθρωπος παίζει με τις εύθραυστες ισορροπίες που συντηρούν τη ζωή στον πλανήτη. Όμως το τεράστιο πρόβλημα της εξαφάνισης της βιοποικιλότητας δεν είναι ακόμη πολιτική προτεραιότητα! Αν αρκετοί από εμάς ενώσουμε τώρα τις φωνές μας, μπορούμε να το ανατρέψουμε αυτό.   


Οι επιστήμονες λένε πως, για να σώσουμε τα οικοσυστήματά μας και το 80-90% όλων των ειδών, πρέπει να παραχωρήσουμε αρκετή έκταση στη φύση για να κάνει το θαύμα της και να αναγεννηθεί η ζωή. Ίσως το σχέδιο για 50% προστασία να ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά είναι απολύτως εφικτό και είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να σώσουμε τον περίπλοκο ιστό της ζωής.     

Αλλά, για να γίνει αυτό, πρέπει να δείξουμε στις κυβερνήσεις μας ότι απαιτούμε μαζικά την προστασία του 50% της Γης από την αποψίλωση, τη βρώμικη ενέργεια και τη βιομηχανική αλιεία και γεωργία. Ας αρχίσουμε σήμερα με ένα τεράστιο ψήφισμα για 50% και ας συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να νικήσουμε! Λάβε μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία:



Η αποκοπή μας από τη φύση είναι ίσως η μεγαλύτερη ανοησία του ανθρώπινου είδους. Όμως, δεν είναι πολύ αργά. Η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να γίνει σοφότερη. Πριν μερικούς μήνες, η ελπίδα μας για αλλαγή δημιούργησε το μαζικό κίνημα που πέτυχε τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Τώρα βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από την προστασία του 50% του πλανήτη μας. Ας συσπειρωθούμε ξανά για να αποκαταστήσουμε την αρμονία μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης.   

Με ελπίδα,   
Iain, Danny, Lisa, Bert, Nell, Camille και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz                       

Περισσότερες πληροφορίες:   

Έφθασε η Έκτη Μεγάλη Εξαφάνιση; – Το Βήμα 

Πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουμε τη βιοποικιλότητα; – H Εφημερίδα των Συντακτών

Μπορούμε να παραχωρήσουμε τη μισή Γη στη φύση; (στα Αγγλικά) – The Guardian

Πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτό το στόχο; (στα Αγγλικά) – Nature Needs Half

Ειδικοί λένε ότι το 2020 μπορεί να συμβεί η έκτη μαζική εξαφάνιση άγριων ζώων (στα Αγγλικά) – Nature World News 

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, υπογράφοντας εδώ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ»!!!...

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του γάμου και της οικογένειας
Μαζί ας στηρίξουμε το γάμο και την οικογένεια στην Ευρώπη:

Γάμος = Μία μόνιμη και πιστή ένωση του άνδρα και της γυναίκας, με σκοπό την ίδρυση μίας οικογενείας!

Οικογένεια = Ένας πατέρας, μία μητέρα και τα παιδιά τους!

Οικογενειακή σχέση = Η έννομη σχέση μεταξύ δύο συζύγων & μεταξύ γονέων και παιδιών!

Ναι, υποστηρίζω το αίτημα για έναν Κανονισμό της Ε.Ε., ο οποίος να ορίζει την έννοια του γάμου και της οικογενείας: ο γάμος είναι μία ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας και η οικογένεια βασίζεται σε γάμο ή/& με κατιόντες.

http://www.mumdadandkids.eu/el

Η αρχαία μας γραμματεία


Κάντε κλίκ εδώ για να επισκεφθείτε τη σελίδα